a weekend on the country

förrförra helgen, eller ja bara lördan & söndan, spenderades ute i skogen. närmare bestämt hemma hos hannes mamma. tänkte att jag skulle visa lite bilder.
utsikten från rummet jag & hannes sov i.
massa blommor i fönstret.
en svartvit jag. min gosigaste tjocktröja. fördrev tiden ensam hemma i stora huset genom att plugga och fotografera, medan de andra var iväg och red.
utsikt i hannes mammas rum. hon tycker om orkidéer tror jag allt.
blommiga tapeter och jag i en spegel.
en svartvit jag i spegeln. en mästare på att blanda mönster, japp. mysigt med raggsockar också. <3
matsalen.
liten pippi.
höstigt värre utomhus.
vardagsrummet med nyinstallerad kamin! <3
färgglatt !
orkidéer i fönstret.
en veranda med blommor, tuppar och en katt i full fart.
ännu mer blommor.
katt, stol och vattenkannor.
utsikt från verandan.
jag på verandan.
en svartvit entré. mina skor, zack och hannes skor.
flisa på verandan.

nu när jag gett er genomgången av huset upptäckte jag att jag missade att dokumentera köket, toaletten, det andra rummet på övervåningen samt hallen (uppe och nere). men det var mysigt värre i alla fall! trots det faktum att jag satt ensam hemma i ungefär fyra timmar medan de va ute och red. jag var inte med för att jag är rädd för hästar. jag kom i och för sig igång med plugget och hann lyssna på lite patrick wolf. orolig hann jag bli också då deras ridning egentligen skulle hålla på i två timmar bara. men de kom hem tillslut och vi åkte iväg till restaurang steneby grytan och åt middag (äntligen) haha. tog inte med mig kameran eftersom det redan höll på att bli nattsvart ute (vid 5-tiden). jag åt en älgburgare med pommes. burgaren var väl god, pommesen jäääättegoda men brödet till burgarn var en besvikelse. som en disksvamp ungefär! blä. men är man hungrig så är man.

vi åkte från restaurangen runt sjutiden och då var det kolsvart ute. väl hemma började vi bädda och nintendo wii plockades fram och pluggades in i tv:n. sedan plockades ostar, kex och chips fram. under tiden vi åt litegrann bestämde vi oss för att vi ville spela besserwisser. men då det visade sig att ingen hade spelet med sig (vi antog att hannes mamma hade det! haha), så slutade det med att vi spelade namnleken. den går ut på att man delas in i lag om två personer, sedan kommer varje person på ca fem olika kända personer som man skriver på lappar. lapparna läggs i en behållare av något slag. leken är uppdelad i tre omgångar; i den första ska man beskriva personen utan att säga egennamn eller det som står på lappen, i den andra ska man göra charader (alltså inget prat alls!) och i den tredje och sista får man säga ETT ord bara. och det går på tid, en minut per runda. det gäller att samla på sig så många lappar som möjligt. himlahimla roligt. efter det var det dags för sängen, för det var dags för hemfärd dagen efter.

ja och på söndagen hann vi bara upp i princip, äta frukost, spela wii och äta middag. sedan satte vi oss i bilen och åkte till göteborg.

ett apptips till!!

kom över en till app som är gratis bara en dag. en fotoapp såklart. den heter qbro och med den kan man använda olika filter (films) och även lägga till effekter som bokeh och lens flare. väldigt trevligt. har inte hunnit testa den så mycket än. men här är två bilder jag har tagit och redigerat med qbro. som vanligt använder jag instagram och lägger till filter och borders på. om ni har instagram får ni gärna kika in på min; jag heter gogopop såklart. :)

 


lite app-tips!

laddade ner en rätt så awesome app igår! den var gratis för en dag bara. och den heter hdr fusion! som man använder då man vill kunna få med hela ljusomfånget i en bild. alltså både det under- och överexponerade i bilden. den tar två bilder och sammanslår dem. resultatet blir oftast helt awesome men ibland blir det överexponerade för grått. men sånt går att fixa med appen ps express (som är en mobil variant av photoshop, dock begränsade funktioner, men väldigt bra för att vara gratis!)

här är några bilder jag tagit med appen än så länge. jag laddar upp två bilder på min canon; den första är hdr-versionen och den andra är tillfixad i ps express. & några av bilderna har fått på sig lite filter med hjälp av appen instagram. :)

 

 


du ska va president

så lydde låtnamnet som jag kom att tänka på och som jag sitter och lyssnar på nu. anledningen till att jag kom att tänka på den kan bero på att jag alldeles nyss gick in på min, sällan besökta, studentmail och fick mitt resultat på mitt paper som jag skrev i förra kursen (samtidslitteratur). och gissa om jag höll på att ramla ur soffan! jag fick VG! åh. som jag hoppats på det i smyg alltså. detta betyder att jag kommer få VG i kursen och jag har då två kurser med det högsta betyget. känns riktigt overkligt alltså.

mitt paper handlade om genusperspektivet i boken The Awakening som är förlagan till den populära tv-serien The Vampire Diaries. jag diskuterade även aspekter som intermedialitet och klass-perspektivet. åh. är så himla glad!

här får ni låten du ska va president i liveformat, framförd av de som skapat låten såklart (imperiet) och vilket år? jo 1988 såklart!


new.

nu när bloggen fått ett nytt utseende tänkte jag visa två nya grejer. min nya kalender som jag köpte på bokmässan iår och min winnerbäck-vinyl;