tänk att gå så rakt

tick, tack, tick, tack - sitter med huvudet lutat mot handen och hör hur klockan tickar iväg alldeles för snabbt. måste sätta igång och plugga matte för vi har läxförhör imorgon.
jag och siggi strödde omkring på stan och kikade efter kjolar, vi testade också tjusiga tshirtar på H&Ms barnavdelning - bara för att vi är vi.

släpp mig jag vill ut - det känns som jag har feber

I'm gonna give you ca-andy!

igår var jag på fest hos min vän jennifer, som fyller år två dagar efter moi. det hela började hemma hos hennes syster klockan 6. men eftersom vi, jag andrea & jonny, aldrig varit hos hennes syster så kom vi dit 20 minuter INNAN allting började.. och det brukar ju alltid vara känsligare att komma tidigt än att komma sent, eller? det verkade i alla fall vara okej, för de sa ingenting om våran tidiga ankomst!

vi gick in i den superfina lägenheten (fick sånt där jag-vill-flytta-hemmifrån-ryck när jag var där), sedan kom resten av folket inom loppet av en timme kanske. vi åt tårta, fast egentligen var det pepparkakspaj med vaniljsås på, chokladfyllning och med jordgubbar på - gott var det i alla fall. och på det så drack vi rabarber och grädde te <3

dessutom så följde jag med ut, för första gången också, men det krävdes mycket tjat.. för jag trodde inte att jag hade råd. men tji fick jag! jag och jennie fick komma in gratis (inträde på 20:- annars :P) eftersom vi nyligen fyllt 18!! helschysst. sen eftersom jag inte är någon stordrickare, så att säga, så drack jag bara ett glas cider och det gick på 30:- och det var en lyckad kväll för min del! eftersom jag skulle upp tidigt idag så drog jag iväg från krogen runt tolv, ställde mig och väntade på bussen vid järnvågen och var jättekissenödig och var hemma halv ett på ett ungefär.

nu tänkte jag också lägga upp den bilden på min mormor. here you go:
image178
men nu ska jag se på miami ink. PUSS

och måste tillägga att min kära broder fyller 17 år idag! HURRA HURRA HURRA!

WINNERBÄCK!!

image176image177
man för sitt efternamn? han vann två rockbjörnar idag!! han vann ett för årets låt, som han kommer att dela med miss li. sedan vann han också årets manliga artist men den tror jag att han behåller för sig själv, eller? mwhiihih. han är så himlans bäst. <3 puss

baby it was love at first fright

image175
faktiskt så var det så det började. att jag blev lite rädd för dig, du med din synthfrisyr och
dina kängor. med svart skjorta och slips. men jag såg allt att det fanns någonting annat
under den där... ingen fasad var det, utan under allt det där som var.. fel? så fanns det en
liten söt pojke som du så småning om kom att bli till, blev jag förälskad i. visst det tog
sin tid, men den tiden har vi fått i gengäld nu. i 2 underbara år har vi nu varit tillsammans,
nästan oskiljaktiga. och jag älskar dig mer & mer för varje sekund som går.
hannes karlsson, du är mitt allt.

stackars mannen med medaljer, som bara putsar sina minnen

han sitter tyst bland allt skrot, kan inte se för allt sot - att ingen sitter mittemot

gårdagen spenderades nere i fotolabbet tillsammans med bästaste sigge och vi var där nere i över fyra timmar.. vi dansade, garvade, fånade oss.. men framförallt så kopierade vi bilder.. sigge fixade bilder till ett reportage medan jag bara kopierade gamla negativ, typ över ett år gamla..

en bild kan jag ju i alla fall berätta om:
det är en bild på min mormor och hennes symaskin, som jag tog till uppgiften "hemmavid". däremot verkar alla ha något problem med att mormor är medvetet suddig och symaskinen skarp. vill gärna ha en förklaring till varför man tycker så, men ingen säger något.
då blir jag sådär himlans omotiverad till att ens tänka på att fotografera någonting. jag ska lägga upp bilden här, när jag orkar! då får ni också tycka till & argumentera varför ni tycker som ni gör. :)

& en sak måste jag bara säga och det är att jag älskar verkligen hannes över allt annat i hela universum och är så himla glad att vi är tillsammans.. den tredje september i år firar vi vårt treårsjubileum. <3

ja stackars han som aldrig gråter, fast han släpar på ett höghus.. vad är det ingen ska få, se som ingen inte redan sett och vart ska det där huset?

happy b-day to me!

image175ja nu var det då dags att bli ett år äldre. så nu är jag alltså myndig och allt sånt där.. mwihihi! fick tårta till frukost som vi alltid får, men sen så fick jag chokladtårta i skolan som anna och anna hade gjort. :D
den var som sagt.. chokladig och maffig, fortfarande mätt efter 2h!


det jag har fått på min dag är följande:
¤ gummistövlarna
¤ halsbandet med hjärtberlocken
¤ en vit morgonrock m brun krage
¤ en handduk döskallar på
¤ en fjärrutlösare
¤ marilyn mansons bok:
the long hard road out of hell
¤ volume mascara från isadora
¤ 400 kr





PUSS

the soundtrack of my life

snodde en liten lista av fröken julia för att förgylla eran dag, kanske uppdatera mig själv och er andra med vad jag egentligen lyssnar på för någonting!

tre bästa låtarna just nu:
midnight oil - blue sky mine
lars winnerbäck - idiot
the knack - my sharona

tre låtar/artister/band du gillat mer än tre år:
lars winnerbäck
hardcore superstar
thåström

tre svenska artister/band du gillar:
lars winnerbäck
slagsmålsklubben (bara gamla)
hardcore superstar

tre låtar på valfritt språk, ej engelska och svenska:

alf poier - weil der mensch zählt
rammstein - heirate mich
welle: erdball - monoton und minimal

tre brittiska band/artister du gillar:

the cure
placebo
kaiser chiefs

tre strofer du tycker är fina:
"du sa: Jag vet vad du vill
jag sa: Jag vet vad du tror, jag tror
bara vänta lite till
så får du tro vad du tror, du vet vart jag bor
du får gärna komma hit och skrämma mörkret" (ur I dina ögon, av L. Winnerbäck)

"hon gör silver av damm
hon gör honung av salt
hon kommer från främmande vidder
där ingenting blir allt" (ur Hon kommer från främmande vidder, av L. Winnerbäck)

I'm coming up on infra-red,
there's no running that could hide you
cause I can see in the dark
I'm coming up on infra-red
forget your running, I will find you (ur Infra-Red, av Placebo)

tre artister/band du tycker är överskattade:
all hiphop utom eminem?

den mest otippade artisten på iPoden:

broder daniel - har faktiskt bara 5 låtar :D

pinsammaste artist/låt i iPoden:

borde väl vara 125 g kärlek - bonka bäver, fast jag gillar den.. men pinsam är den!

några artister/band som aldrig kommer hamna i din iPod:

50 cent, britney spears, paris hilton & amy diamond

jordgubbste & jamande katter

som rubriken avslöjar drack jag jordgubbste, färskpressad apelsinjuice och åt 2 st äntligenmackor med ost till frukost idag. morgonsnack om bussar, spårvagnar och elaka människor som gör fel.

ska snart åka, inom en timme, till skolan för att ha terminens första fotolektion för att sedan ha terminens första expolektion. puss!

you can always go downtown

vi kan börja med att gratulera min fader som fyller hela 57 år idag (torsdag)! hurra!!

började med estetisk verksamhet i skolan igår och det var förvånansvärt roligt! vi spelade bas och sjöng downtown. :) jag fick oturligt nog testa allting i början, hålla instrument och sånt eftersom jag satt tillgängligast.. morrr.. ;P

nu vet jag vad jag ska få i födelsedagspresent, eller, i alla fall två saker. :D wiiiiie. underbart bra födelsedag kommer det bli i alla fall.

dessutom beställde mor min ett par stövlar till mig från ellos, ska väl ses lite som en present också kanske? och jag kommer ha snyggast fötter, om det blir regn, denna festivalsommar i alla fall! känns faktiskt bra att kunna packa med sig stövlar ifall det skulle börja regna, som det gjorde förra året.. så här ser de ut. och de har anlänt på okq8 och min kära fader ska hämta de idag (fredag)! :)

en annan sak som jag köpt denna månaden är en underbart fin och mysig sjal från indiska, för 79:50. den ser ungefär ut som en palestinasjal, men eftersom jag inte kan stå för sjalens betydelse så vill jag inte köpa en som ser exakt ut som en sådan. den är i och för sig svart och vit, men istället för bara rutmönster så är det stjärnor och lite rutmönster på :) har dock inte hunnit ta kort på den än, men vänta bara så ska ni få se på andra bullar!

ni får väldigt gärna uppvakta mig på min födelsedag, innan eller efter spelar ingen roll. har inga planer som helst.. typ? denna helgen kan man dock inte "ut" och fira eftersom jag oturligt nog fyller på måndag.. och nästa vet jag inte ens om jag befinner mig i göteborg. ^_^

födelsedagsnedräknare: 4 dagar

popfabriken

image174
källa

jag tror faktiskt att lisa bouvier blir, i alla fall min, årets nya musikaliska upptäckt:

varning för ras?

nu har allvaret börjat igen och jag känner att jag hellre ligger och sover hela dagarna än att åka till skolan nu. är, om jag verkligen kan det, ännu mer skoltrött än förra terminen.
första lektionen var textkommunikation och ni som känner mig vet att det är ett av ämnena jag avskyr, jag satt där och nästan sov och gjorde absolut I N G E N T I N G i typ 2½ timmar..
värdelöst - svar ja!

ska göra en krönika till nästa tisdag som ska handla om år 2007, fixa och dona med en helvetes (satans som jag sa innan vi åkte hem från skolan, men blev rättad av en fyllegubbe som sa att det hette satan) hushållsbudget - som dessutom ska vara på ett fint excelark till nästa samhällslektion på måndag och göra engelskaläxa med en dikt av shakespear.
lovely start on this year, huh?

fick också mitt arbete om olaf heine (en fotograf för er som inte vet) av min pluttinutt , eftersom jag hade glömt det på hans dator.. så det ska också fixas innan... fredag ???? känns som jag ligger massa hundratusen steg framför alla andra i foto (förutom vissa) - för det känns som om det jag gör på fotolektionerna är bara att redovisa uppgifter?

det blir också en uppdatering inom festivalfronten, min arm kommer nämligen att prydas av ett nytt band från en helt ny & främmande festival...... EMMABODAFESTIVALEN!!
men ofc kommer jag att få ett band till där det står arvikafestivalen - fast denna gången 08! kommer att bli en FESTIVALSOMMAR så det bara skriker om det. tror inte att jag kommer jobba någonting i sommar, orkar verkligen inte ringa till samma eländes plats och jobba där för fjärde året i rad.

min födelsedagsnedräknare: 6 dagar

IHIHIHII!!

var som en liten barnunge förut när snön började falla! hoppas bara den stannar över min födelsedag också. fick också den känslan av att flytta hemifrån idag.

ska skriva lite mer när jag hittar formuleringar.. jag & hannes var på bio idag och vi såg  på tillsammans är man mindre ensam. ni som sett den kanske förstår varför jag fick känslan av att flytta hemifrån, kanske inte. vem vet? inte jag.

hit me with your best shot/året som gått

J A N U A R I
image160
datum: 10e - pappa 56 år, 14e - jag 17 år, 27e - victor 16 år
övrigt: svarthårig, hjälpte niorna att hitta rätt på öppet hus på munkebäcksgymnasiet, spelade mycket alfapet, snö, studiepass, jag skaffade bilddagboken.

F E B R U A R I
image161
datum: 8e - nina 12 år, 13e - hannes 18 år, 14e - alla hjärtans dag, 17e - 18årskalas för älsklingen
övrigt: fortfarande svarthårig, fortfarande snö, fotografering i hamnen i uddevalla

M A R S
image162
blommor på marken!! same old hairstyle, vårbilder på fotolektionen, var lite färgglad

A P R I L
image163
datum: 4e - mamma 42 år, 13e - slagsmålsklubben @ sticky fingers, 20e - wednesday 13 @
övrigt: fortfarande inte gjort någonting med håret, jag brände mig på en popcornkastrull, nästan hela familjen besökte uddevalla (borgen och så), fotograferade i studion

M A J

image164
datum: 16e - maria 22 år, 25e - nationalteatern @ liseberg, 29e - kristian anttila @ liseberg
övrigt: nu färgar jag utväxten röd, var på språkcaféet med spanskan XD

J U N I
image165
datum: 13e - skolavslutning
övrigt: sommarjobba för 3e året i rad på eklanda screen, hejdå MP1H, fick tillökning i djurfamiljen - dixie

J U L I
image166
datum: 10-15 - åkte till arvika för andra gången
övrigt: började blogga efter arvikabesöket

A U G U S T I
image167
datum: 27e - började skolan
övrigt: beställde biljetter till kent, efter mycket om & men, var lite på kulturkalaset, köpte mitt objektiv (50mm), hej MP2Fa, fick ett till (o)djur - skorpan

S E P T E M B E R
image168
datum: 3e - 2årsdag, 6e - kristian antilla @ bengans, 7e - håkan @ liseberg, 27e - lars winnerbäck @ bengans
övrigt: var på en väldans massa signeringar & gratisspelningar, var i norrköping i slutet av månaden

O K T O B E R
image169
datum: 16e - ida 20 år, 26e - lars winnerbäck @ lisebergshallen, 16e - kent @ bengans
övrigt: håret mer rött än svart nästan, fotade med siggi, klippte håret på min broder, fotade jennifer till mitt bildreportage, jag & hannes köpte en liten sköldpadda (ej riktig), hannes köpte en guitar hero-gitarr så vi lirade armarna av oss.

N O V E M B E R

datum: 25e - kent @ lisebergshallen
övrigt: vi var gitarrhjältar i november också. jag började få ångest över mitt hår, satt i timtal och letade frisyr, var sjuk i flera hundra år - nedrans övre luftvägsinfektion, sen i slutet blev jag frisk.

D E C E M B E R
image172
datum: 17e - marilyn manson @ scandinavium, 21e - avslutning, 31e - nyår med hannes, siggi & magnus
övrigt: det började vankas jul i göteborg och allt sådant. jag klippte mig den 5e och blev fin i håret. färgade hela håret rött (förutom det som var kvar från det svarta, eftersom jag inte tål blekningsmedel), fick lite ångest för skolarbeten, för att det var så mkt som skulle göras på så kort tid

happy new year

nyårsdagen - det snöade i uddevalla idag. nyårsafton firades inte så himlans mycket, men firades med nära & kära om man nu ska vara sådan. [jag, hannes, siggi & magnus]
vi åt wok med korv och ris och åt massa chips och andra onyttigheter.. spelade kortspel, hehe, ett speciellt spel som jag, hannes & widmark kommit på.. det är dock namnlöst än så länge i alla fall.

när klockan slog tolv stod vi uppe på vinden med öppet fönster, ciderburkar i händerna och tittade på fyrverkerier. kallt som fan var det. och såklart blev det massa fotande. men det kommer typ i morgon, eftersom då far jag & hannes till göteborg!

vi såg också på kikis delivery service och hade koja i hallen. åkte madrassrace nerför alla trappor i huset och garvade åt ingenting i en evighet ungefär. det är väl så det ska vara på nyår, hoppas jag!

jag hade en del sköna citat att skriva ner, men mitt minne är typ det värsta som finns i hela universum, så därför kan jag inte skriva dem nu... om jag inte, mot förmodan, skulle komma på dem i denna skrivande stund. ni som var med kan gärna påminna genom att kommentera inlägget, he he he. ;)

[plats för citat]

jag har dessutom funnit en perfekt födelsedagspresent till mig själv, fast jag vet inte om det är tillåtet att ge sig själv presenter då? själv ger jag mig en julklapp varje jul, det är helt okej tycker jag.
presenten är i alla fall ett halsband från kyssjohanna i form av ett hjärta som man kan sätta i foton, det kostar cirka 130 kr och jag tycker det är totally worth it. några som säger emot?