födelsedagspresenter pt1

haha. rubriken känns sådär snobbig alltså. men tänkte visa i ett fint paint-collage vad jag fått i present av min familj! de skickade paketet hit till borås för att jag skulle slippa bära det på tåget och sådär. och ja. en bild säger mer än tusen ord!
våffeljärn och strykjärn från OBH nordica (strykjärnet har jättefin och lång röd sladd!) och en finfin elvisp från philips. nu kan jag baka som bara den! :D

fika! ♥

jag älskar att fika. och detta har resulterat i att jag de senaste dagarna har flitigt använt min nya ugn som jag köpte för ett tag sedan (som jag nämnde i inlägget om min födelsedag). i tisdags bakade jag muffins som blev asgoda och idag bakade jag kärleksmums. med tanke på att jag vispar allt för hand tycker jag att jag är riktigt duktig. tänk om jag skulle göra hårda äckliga bakelser istället. jag tänkte i alla fall bjuda på lite bilder på mina mästerverk!

använde mina fina prickiga muffinsformar som jag köpte på julmarknaden förra året. detta är en av två muffins som blev lyckade. de övriga fick någon slags kvadratisk form istället. jag kunde inte använda min muffinsplåt nämligen, den är för stor, annars skulle alla bli likadana!

när jag fikar så dricker jag helst te eller chai latte om jag är på café. men hemma blir det te och då helst fruktiga teer såsom mango- & persikote. ♥


& här är min plåt med kärleksmums som jag gjorde idag. de blev inte lika goda som de min pappa brukar göra och inte heller lika goda som de som bakgårdens café gör. men hyfsat goda för att vara mitt första försök! :)


mina födeledagspresenter!

här kommer inlägget som jag lovade!

litet träd i minikruka fick jag från koffe & mia, hellokittypennorna &  pennan med den lipande munnen fick jag från ann (det är magnet i munnen så den hänger på mitt kylskåp nu :)) och sist och minst är den finfina broschen som är en sköldpadda! den fick jag av emma & johan. (det rosa blockljuset är med mest för att stödja pennorna som lutar mot det.)

 

tusen tack igen! <3


min 21årsdag

ja den fjortonde januari var det då min tur att fylla år. fast inte jämt eller nåt, utan bara tråkiga 21 år. jag tänkte egentligen inte ha något kalasande eller firande. men tänkte: what the heck; nu kör vi! så det blev födelsedagsknytkalas med mina närmsta vänner från borås. himla trevligt och det gick väldigt smidigt! alla tog med sig varsin del av (typ varsin grönsak) i hackad eller förberedd form, så när alla kommit hit var det bara att lägga det i skålar. :D

här är nästan hela gänget. det är alla utom jag, hannes och kristoffer.

här står kristoffer och hannes och förbereder köttfärsen och de sista grönsakerna, helt omedvetna om att jag fotar dem.

åh nej! i'm busted!

diskutera mera!

nu var maten färdig! himlans praktiskt att ha buffé där man kan plocka vad man vill ha.

sen var det så att jag hade haft ont om tid, he he :P, och inte hunnit förbereda efterrätten. så det gick kanske en timme eller så innan den serverades. och det var första gången jag bakade i min ugn (som jag köpt av min, snart föredetta, granne emma) och det gick sådär! för det första så fick inte formen plats i ugnen (den var för stor!) så jag var tvungen att ställa den lite snett - vilket ledde till att kakan blev lite tjockare på ena sidan och den tunnare sidan blev lite hårdare.

och eftersom kakan tog lite tid att förberede hade vi presentöppning mellan huvudrätten och efterrätten. och jag ville ju inte ha presenter, men detta var det några som inte lyssnade till. :p tusen tack igen! bilder kommer i ett annat inlägg. :) men innan öppningen så sjöng alla ja må hon leva för mig, en sång som jag hade fått höra tre gånger i telefonen innan (av mamma och mina två äldre systrar), hehe. så himla fint. :D åh. <3

här är den påbörjade kladdkakan. den blev lyckad ändå! trots missödet med ugnen och att jag inte kunde ha i pecannötter.

en glad värmlänning och en som ger mig onda ögat (? :P)

här är jag. jag är trött men glad! men lite ledsen för att jag spillde köttfärssås på min fina cardigan; därför har jag min tråkiga grönsvartrandiga istället.

vi avslutar med denna härliga bilden full av skratt. :D


pappas 60-årskalas

den tionde januari firade vi min pappas 60årsdag genom att ha öppet hus hemma. det var himlans trevligt!

här hänger pappa i soffan med våra hundar, lite innan gästerna kom. anledningen till att han håller i fjärrkontrollen är för att han väljer musik på spotify.

detta är musiken han väljer bland. jag och pappa har knåpat ihop en playlist med musik från 60talet och framåt.

här är min glada mamma! och köksklockan visar att klockan är över tre och nu hade vi öppet hus för fullt.

& här är jag! en aningen hopklämd ser jag ut men det var jag tvungen att göra för annars hade inte hela jag kommit med. jag står på toan nämligen och fotar i badrumsspegeln. haha. :)

min syster är ute i god tid med att göra sig i ordning. :p

hemmagjorda smörgåstårtor! namnam. räkor, ost, lax och annat gojs i den ena. rostbiff, skinka med mera i den andra.

nu hade gästerna kommit. här är min lillasyster med min systerdotter lilja. :)

en av pappas presenter från oss i familjen. detta är ett halsband som representerar oss barn. den andra presenten var en korsordsbok! (full med korsord, ordpussel och annat smått och gott!)

en bild till på lilja när hon äter! hon tyckte inte om smörgåstårta så hon fick köttfärssås och pasta.

kvällen avslutades med denna fina vy. :)


mina julklappar år 2010

tänkte skriva lite om mina julklappar som jag fick förra året. jag har haft fullt upp och har inte ens fotat mina julklappar. så jag tänkte visa dem i ett fint montage... :P

 

obs! bilderna är alltså lånade från internet. (haha!) de mesta är bara sökt via google. :p

 

1. one more slice av leila lindholm (hannes mamma)
2. japanese cherryblossom (mamma & pappa)
3. hemp body butter (hannes faster)
4. presentkort på H&M (maria & jonaz)
5. 2 steg från paradise (victor)
6. två desperate housewives-boxar; säsong 5 & 6 (hannes <3)
7. dvderna watchmen & transamerica samt boken simon och ekarna av marianne fredriksson (ida)
8. pengar på kontot (mamma & pappa)
9. tre par trosor; ej mina på bilden! (nina)

 

jag orkade inte leta upp en bild på sista julklappen:
ett litet fat från indiska; att lägga tepåsar/kulor på (hannes faster & farmor)

 


femte januari

idag har jag åstadkommit detta:

  • tvättat från 8-11
  • handlat
  • lagat avancerad mat
  • spelat besserwisser och buzz hemma hos hannes syster och hennes pojkvän

andra saker som jag gjort de senaste dagarna är att opponera på en text till seminariet nästa fredag (fjortonde januari; min födelsedag!!), spelat xbox med hannes där vi har varvat scott pilgrim vs the world (castle crashers är det andra spelet vi ägnat oss åt) samt bara chillat genom att se på desperate housewives säsong 5 och läsa böcker.

 

på måndag åker jag antagligen hem till borås igen, känns sådär roligt. men men. sen börjar en ny kurs den 17e och tills dess måste jag ha köpt/kopierat/lånat kurslitteratur. bleh! så de resterande dagarna i göteborg blir till att träffa så mycket folk det bara går!

 

imorgon ska jag träffa siggi och vi ska väl kika secondhandbutiker till störst del. men jag hoppas lite på att kika lite på mellandagsrean om det ens finns något kvar!

 

nu ska jag snart sova. först borsta tänderna och sånt där. sedan läser jag nog lite till i boken som jag påbörjade häromdagen. jag införskaffade tre, förhoppningsvis, suveräna böcker för tio ynka kronor på kretsloppsparken förra veckan och de som följde med hem var: tony parson; mannen och pojken, sophie kinsella; en shopaholic i new york och anna jansson; svart fjäril.

 

den första boken har jag bara hört gott om eller i varje fall har jag hört goda ord om författaren. den andra bokenläste jag ut häromdagen och den var lättsam och lite rolig. sen att den har snyggt omslag gör att den får en fin plats i hyllan. den sista boken köpte jag faktiskt mest för att den var fin. men också för att jag tänkte att jag skulle börja läsa lite deckare (detta är tydligen maria wern-serien!)

 

jag ber om  ursäkt för dålig bilduppdatering. men nu är det så att jag på något mystiskt sätt GLÖMT min usbsladd antingen i frölunda eller borås. och det är jobbigt för mig också, för det innebär att jag inte kan föra över bilderna från kameran och därav kan jag inte tömma kameran heller - jag kan inte fota alls!! jättetrist. :(