laxsoppa

testade ett nytt recept förrförra helgen och gjorde den även på långfredagen. tänkte dela med mig av mitt recept som är inspirerat av detta, men har bytt ut vissa ingredienser till saker jag tycker om.


ingredienser (2 personer)
ca 250g lax

0,5 liter fiskbuljong

1dl grädde

½ röd och ½ gul paprika

3 schalottenlökar

½ purjolök

4 potatisar

olivolja

0,75 tsk curry & lika mycket oregano

salt & peppar

SKÖLJA SKALA HACKA SKÄRA.

häll i olivolja och kryddorna och låt fräsa en stund. släng i löken och paprikan och låt fräsa ett tag.

häll på 1 dl grädde och fiskbuljongen. jag gjorde i ordning buljongen genom att koka upp en halv liter vatten och löste upp 1 buljongtärning i vattnet. det ska koka i ungefär 10 minuter. nu kan du också slänga i potatisen och morötterna.

när det kokat färdigt lägger du i laxen och sänker plattan så det sjuder, och det ska det göra i 5 minuter, eller tills laxen och rotfrukterna är klara. nu smakar du av med salt och peppar och eventuellt mer curry. servera i skålar och en klick creme fraiche, samt knäckebröd med ost på. mmm!

smaklig måltid!


happy easter!

påsk"firandet" är över, för min del, och jag har ätit påskmat, glass och varit ute och lekt med min systerdotter i sandlådan idag. jag har dessutom sett på miss potter som var en strålande film om barnboksförfattaren beatrix potter, samt de avsnitten av veckans vem vet mest? som jag har missat på grund av intensivt paper-pluggande.

jag ångrar att jag inte tog med min egen dator trots allt, för då hade jag kunnat ladda över mina foton från kameran och sysselsatt mig i några timmar!

imorgon däremot ska jag ta mig till frölunda torg, kolla läget samt hämta en fin tekanna som jag fyndade. min ser ut som de som finns upplagda men med ett pandahuvud istället. åh, kommer vara så himla fin.
& nu kom min pappa och sa att körslaget har börjat, vilket jag som gammal körmedlem följer. nu räddade han min kväll.

godnatt & glad påsk!
<3

lite iphone-bilder

alla bilder är tagna med iphone 3gs och sedan tillfixade med appen ShakeIt Lite som gör att de blir som polaroider. :)

buss i jönköping

min nya väska

finaste boken jag läser just nu

min älskade jordglob

jag, då jag fortfarande var blond... saknar lite faktiskt!

jag nu, med brunt hår (som håller på att tvättas ur) och mia på toaletten på evas paley. (innan vi såg norwegian wood på bio royal den 1/4)